Netteki Blog

Unf ne demek ?

28.02.2023
453
Unf ne demek ?

UNF Ne Demek?

Sosyal medya hesaplarında tanık olduğumuz kısaltmalar her zaman dikkatimizi çekmeye başarmıştır. Bu kısaltmalardan biri de unf’dir. Özellikle instagram ve twitter sosyal medya hesaplarında çok görürüz. Köken olarak İngilizce bir kelimedir. Peki, unf ne demek ? Unf açılımı İngilizce Unfollow demektir ve Türkçe olarak takibi bırakma anlamına gelir. Bu kelimeyi genellikle yorum olarak yazarlar ya da fotoğraf altlarında belirtirler.

unf ne demek

unf-ne-demek-unf-nedir

Unf yani unfollow kısaltması kimlere ve neden yazılır?

Eğer bir yerde unf kısaltmasını gördüyseniz ya da size yazıldıysa nedenleri şunlar olabilir;

  • Sizi takip eden kişiyi siz bilerek ya da bilmeyerek takip etmiyorsunuzdur, bu nedenle o da sizi takipten çıkarıp bir daha takip etmez.
  • Unf kısaltmasını genellikle takipçi sayısını arttırmak için her yerden takipçi arayan kişiler belirli bir zaman sonra hesabın kontrolünü yavaşlatır ya da hiç kullanmayabilir. Bu nedenle de takipçilerinin fotoğraf ya da videolarına kalp ya da yorum atmadığı için de unf yazıp takibi bıraktığını belirtip çıkarlar.
  • Sosyal medya fenomenlerini sıkı takip eden kişiler bazen yaptıkları bir şey ya da paylaştıkları içerik hoşlarına gitmediği için takibi bırakırlar bu nedenle de unf yazarlar.
  • Bazı kişilerde sırf unf ne demek olduğunu öğrenmek için yorum kısmına unf yazarlar. Çılgın kişiler ve arkadaşlar her zaman etrafımızdalar.

Unf instagram için uyarı anlamına gelir!

Sosyal medya aracılığıyla birbirimize uyarıda bulunmak istediğimizde bazı kısaltmalar seçebiliriz. Örneğin; takip ettiğimiz kişiye gt yazar bizi takip etmesini isteyip uyarmış oluruz. Unf yazıp takibi bıraktığımızı bildiririz. İki üç harf kullanarak uyarıda bulunabilmek ve kendimizi anlatabilmek ne harika değil mi? Sizde instagram hesabına sahipseniz Uyarıları ve kısaltmaları öğrenerek takipçi sayınızı arttırabilir ve uyarı yapmak istediğinizde onları kullanabilirsiniz. Unutmayın ki uyarıda bulunduğunuz kişiler size de aynısını yapacaktır yani gt yazıp takip edince sizi takip edecek ve unf yazıp takibi bıraktığınızda da o kişide aynı şekilde sizi hesabından çıkaracaktır. Takipçi sayısını arttırmak isteyen İnstagramprofil sahipleri bu gibi uyarılara dikkat etmeli ve iyi bir istatistik ile ilerlemeli.

 

Önerilen konu : Mavi kalp anlamı 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.